Nieuws

      

Wikipedia over subbuteo

Subbuteo is a group of table top games simulating team sports such as association football, cricket, both codes of rugby and hockey. The name is most closely associated with the football game, which for many years was marketed as "the replica of Association Football".

The "Subbuteo" name is derived from the neo-Latin scientific name Falco subbuteo (a bird of prey commonly known as the Eurasian hobby), after a trademark was not granted to its creator Peter Adolph (1916–1994) to call the game "Hobby". 

http://en.wikipedia.org/wiki/Subbuteo

De spelregels

De spelregels van het Subbuteo tafelvoetbalspel werden opgesteld door de FISTF de internationale overkoepelende bond voortafelvoetbal. Hier trachten we de belangrijkste regels weer te geven, voldoende voor een initiatie.

Lees meer...

Hoe speel je subbuteo?

Subbuteo is om te beginnen een individuele sport. Een wedstrijd wordt gespeeld door 2 personen die ieder de beschikking hebben over hun eigen elftal van voetbalfiguurtjes. Bij elke aanvalbeurt heb je een aanvallende en een

Lees meer...

Subbuteo, niet zomaar een spel

De kracht waarmee men tikt bepaalt de snelheid van het spelertje en de bal. De zuiverheid bepaalt het niveau van het spel. Al naargelang van de vaardigheden van de spelers kan Subbuteo voetbal van een "eenvoudig potje tikken" door beginners, uitgroeien tot een "spannende kijksport" beoefend door topspelers. Bij deze laatste categorie komen alle facetten van het Subbuteo voetbal pas echt naar voren. Net als in het echte voetbal zijn techniek, tactiek en niet te vergeten spelinzicht bepalend voor de winst. Ook concentratie en motivatie zijn belangrijke factoren op het hoogste niveau. Omdat de spelertjes los over het speeldveld kunnen worden bewogen, kunnen alle situaties van het "echte" voetbal worden nagebootst. Het Subbuteo kent ook buitenspel, doelschoppen, corners, vrije schoppen, penalty's enzovoort.... Maar naast de competitieve of recreatieve spelers heb je ook de verzamelaars en knutselaars. Die trachten oude en zeldzame ploegjes en/of

Lees meer...